Renee van Bavel


De zanges en liedschrijfster Renee van Bavel is al jaren een bekend gezicht in de concertzalen en theaters van Nederland en sinds 2010 speelt zij ook veel in Duitsland en Oostenrijk. Renee schrijft over hetgeen zij om zich heen ziet in de wereld. Ze stelt vragen, probeert zich te verplaatsen en schuwt daarbij de actualiteit niet. Zaken van het hart en kleine huis, tuin en keuken momenten komen langs maar ook thema's als oorlog en de gevolgen daarvan brengt zij van "ver van je bed" naar dichtbij.

renee van bavel foto jaap reedijk

(Foto: Jaap Reedijk)Sinds 5 jaar woont en werkt Renee in Berlijn en naast haar concerten in Duitsland en Oostenrijk speelt zij regelmatig in Nederland. De afgelopen 2 jaar tourde ze samen met de fanfare van de Koninklijke Landmacht met het programma "Saluut! Een groet aan de veteraan". Een concertprogramma dat Renee in opdracht van het Ministerie van Defensie en de Nationale Veteranendag voor de veteranen schreef. Deze concertreeks, die prachtige reacties heeft ontvangen, had als hoogtepunten de presentatie van haar lied "Srebrenica" aan de Dutchbat 3 Veteranen en de Minister van Defensie op de Nationale Veteranendag 2016, een bijdrage aan de Taptoe in Ahoy en een bijdrage aan de Herdenking van Monument Kamp Vught met haar lied " Wat neem je mee als je niet weet waar je heen gaat?".
(Zie hier de live uitzending van de NOS)

Voor meer informatie: www.reneevanbavel.nl

Volker Strübing


De schrijver en comedian Volker Strübing komt uit Berlijn. Volker Strübing is al jaren een bekende in de Berlijnse Lesebühne scène en mede oprichter van een van de eerste Lesebuhnen in Berlijn: LSD ( Liebe statt Drogen). Daarnaast is hij drievoudig winnaar van de Nationale Deutsche Poetry Slam Meisterschaft en tourt hij veel door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk om daar zijn teksten te presenteren. Hij schreef meerdere romans en is de maker van de populaire you tube tekenfilm serie „Kloß & Spinne“.

Momenteel tourt hij met zijn solo programma " Norbert erklärt die Welt“ door Duitsland. Maar eigenlijk is Volker Strübing een zeeman, geboren in het lichaam van een schrijver. Vandaar ook dat hij een grote voorliefde heeft voor het land dat eigenlijk zeebodem is.

FCU_1167

(Foto: Stefanie Fiebrig)Voor meer informatie: www.volkerstruebing.de